Dé vagina-verjongingscréme

"Probeer het zelf en geniet van een strakkere vagina"

Correctie aan de schaamlippen

Correctie aan de schaamlippen

Naarmate je ouder wordt veranderen de schaamlippen. Het is tegenwoordig mogelijk én het wordt ook steeds populairder om een correctie van de schaamlippen te laten uitvoeren. Dit kan als je niet tevreden bent met hoe de schaamlippen er uit zien of last hebt van pijn bij bewegen of tijdens de seks. Het is mogelijk om een medische ingreep te laten doen en de binnenste schaamlippen te laten verkleinen. Of om bij volumeverlies de buitenste schaamlippen te vergroten en dus voller te maken om ze er weer jonger uit te laten zien.

Schaamlipverkleining
Als de binnenste schaamlippen uitsteken kunnen deze worden verkleind. Dit wordt labiareductie genoemd. De ingreep kan onder plaatselijke of algehele narcose worden gedaan. De ingreep kost meestal een uur om te doen. De chirurg bepaald samen met jou welke methode het beste is om de lippen te verkleinen. Bij deze methode wordt er weefsel verwijderd van de beide binnenste schaamlippen. Er wordt gebruik gemaakt van oplosbare hechtingen die na verloop van tijd vanzelf oplossen.

Schaamlipvergroting
Als je meer volume in de schaamlippen wilt dan kan je een schaamlipvergroting laten doen. Deze ingreep gebeurt door gebruik te maken van injecties in de buitenste schaamlippen. Dit zijn injecties met een soort kunstmatig vulmiddel die als een soort implantaat werken. Ook kan eigen lichaamsvet worden ingespoten. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving en het kost minder dan een uur om de ingreep te voltooien.

Herstel na de operatie
Na een schaamlipcorrectie kan er aardig wat zwelling ontstaan. Het is van belang om veel te koelen en de wond goed schoon te houden. De wond moet minimaal 2x per dag worden schoongespoeld. De wond hoeft niet afgedekt te worden. De pijn na een operatie is gering en de rustperiode ongeveer 1 week. De eerste 6 weken kan je beter niet sporten, fietsen of seks hebben. De littekens zullen steeds minder zichtbaar zijn.

Wat zijn de risico's en mogelijke complicaties?
Aan een operatie zijn altijd risico's verbonden zo ook aan een schaamlipverkleining. De risico's zijn gering omdat het om een kleine ingreep gaat. Maar het is altijd goed om je af te vragen of je de operatie die risico's waard vindt. De vagina heeft veel verschillende vormen en is bij iedereen anders daarom is het goed om te bedenken of een schaamlipverkliening wel de juiste oplossing is.

De volgende complicaties kunnen optreden bij een verkleining van de schaamlippen:

 • Nabloeding
 • Wondinfectie
 • Scheuren van de hechting door zwelling
 • Gevoelloos littekens
 • Trekkend litteken
 • Asymmetrische schaamlippen
 • Risico's die horen bij de narcose en verdoving ( denk aan een allergische reactie)

Bij een schaamlipvergroting zijn er vooral risico;s die te maken hebben met de reactie van je lichaam op het vulmiddel dat gebruikt wordt.

Resultaat
Nadat de zwelling is weggetrokken kan je het resultaat van de ingreep pas goed zien. Na 6 tot 12 maanden zullen de littekens verdwenen zijn. Het kan zijn dat de schaamlippen niet geheel symmetrisch zijn, dit kan ook niet gegarandeerd worden omdat de schaamlippen meestal asymmetrisch zijn voor de operatie.

VAXS vaginaverjongende crème in plaats van een operatie
Een operatie aan de schaamlippen is niet goedkoop en niet zonder risico. VAXS kan je helpen je schaamlippen op een natuurlijke manier te verkleinen. Door VAXS tweemaal daags op de schaamlippen en rond de vaginamond aan te brengen wordt het weefsel strakker. De lippen zullen minder ver uit de vagina steken en de huid trekt zich strak tegen de vagina. VAXS vaginaverjongende crème is dus dé natuurlijke en veilig oplossing voor wie niet voor een operatie kiest.

Voordelen van VAXS

 • Een strakke vagina
 • Schaamlippen trekken meer naar binnen
 • Steviger worden van de vagina wand
 • Meer gevoel tijdens de sex
 • Betere controle over de bekkenbodemspier